Houd je hoofd koel op het werk!

In het najaar zitten we maar al te graag binnen. Het is koud, het regent en het waait. Op dat moment zijn we blij met ons kantoorbaantje. In de zomer zijn de rollen echter omgedraaid! Tijdens het mooie zomerse weer kijkt iedereen vanachter zijn bureau jaloers naar buiten terwijl ze op kantoor zitten te zweten. Het is belangrijk om je hoofd koel te houden tijdens het werk. In dit artikel bekijken we 4 manieren waarmee jij deze zomer je kantoorbaan overleeft!

Een verkoelend briesje

De eerste tip is meer bedoeld voor werkgevers dan voor werknemers, maar desalniettemin een belangrijke! Zorg op het werk voor een verkoelend briesje met behulp van een airco. Een te warm kantoor is voor niemand een pretje. Mensen zijn meer gefocust op verkoeling zoeken dan op hun taken. Het gevolg is dat de productiviteit afneemt. Dit moet je als werkgever en werknemer niet willen. De beste oplossing hiervoor is airconditioning. Met een airco regel je zelf de temperatuur op de werkvloer. Laat een airco installatie aanleggen door een professioneel installatiebedrijf en houd de werkvloer koel. Een goed bedrijf is niet lastig te vinden. Is je bedrijf gevestigd in Drenthe? Google dan eens op Airco Assen. Lees je dit artikel, maar je bent werknemer? Dan kun je altijd nog een kleine ventilator op je bureau zetten.

Goed ventileren

Een airconditioning is natuurlijk ideaal! Helaas is dit niet voor alle bedrijven weggelegd of realistisch. In dat geval zul je als werkgever en werknemer op een andere manier voor frisse lucht moeten zorgen.  Zonder ook maar iets te investeren kun je al makkelijk voor frisse lucht op de werkvloer zorgen. Gebruik de ochtend om even de ramen en deuren van je kantoorpand open te zetten. Op deze manier creëer je een verkoelende luchtstroom die door het gebouw trekt. Is het hier te warm voor? Helaas, dan werkt de ramen open zetten juist averechts. In dat geval werken de andere tips in dit artikel misschien beter. 

Water is je beste vriend

Als je een hele dag in een benauwd kantoor zit is het belangrijk dat je genoeg drinkt. De basis van niet oververhit raken is daarom zorgen dat je voldoende water op een dag drinkt. Loop daarom regelmatig even naar de kraan of naar de koelkast voor wat water. Daarnaast kun je ook een flesje water vullen en deze in de koelkast of vriezer leggen, zodat je hem later weer kunt gebruiken als koelelement. Op deze manier kun je er eenvoudig voor zorgen dat je altijd verkoeling bij de hand hebt als het nodig is. Met water aan je zijde kom jij de hete dagen op kantoor wel door!

Slim kleden

Je werkdag begint eigenlijk al op het moment dat je in de ochtend, of de avond ervoor, voor je kledingkast staat om te bedenken wat je gedurende je werkdag gaat dragen. Denk vooruit en kies tactische kleren. Dit betekent niet dat je in een zwembroek naar kantoor moet gaan. Het is ten alle tijden belangrijk dat je representatief op de werkvloer verschijnt. Toch is er van alles mogelijk! Afhankelijk van de richtlijnen met betrekking tot kleding op het werk is er veel mogelijk. Zorg voor ademende kleren die niet te strak zitten. Houd het lekker luchtig en indien mogelijk kleed je lekker zomers. Korte mouwen maken een groot verschil. Laat wel je teenslippers thuis, want die zijn natuurlijk weer een beetje te veel van het goede!