Een luxe stijl in huis toepassen 

Er zijn veel verschillende stijlen die je in huis kunt toepassen, maar de luxe stijl is een leuke stijl om eens op in te zoomen. Je hebt er vaak namelijk helemaal niet zo heel erg veel voor nodig om een luxe sfeer te creëren in huis. Het ligt vaak al aan de materialen die je toepast in het interieur, maar ook het kleurgebruik kan zorgen voor kenmerkende elementen van deze sfeer. Zo is goud altijd een goed idee en dit is ook met veel andere kleuren te combineren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een salontafel goud en deze decoreren met een vaas met witte bloemen of juist een andere kleur.  

Luxe kleuren en materialen 

Als je echt kiest voor de luxe stijl, dan is het belangrijk dat je niet te veel verschillende kleuren kiest. Vaak herken je een mooie luxe kamer aan de kleuren die allemaal perfect bij elkaar passen, maar ook vaak zie je ton-sur-ton voorbij komen. Dit betekent dat je veel elementen van dezelfde kleur of verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar combineert. Zo houdt je de basis rustig en kun je het mooi aankleden met die mooie salontafel of een mooie gouden vaas die er dan meteen uitspringt. Daarbij is het goed om te kijken naar de materialen die je in huis gebruikt. Marmer is een materiaal dat perfect past in een luxe interieur.  

Een opgeruimd interieur 

Zorg er ook voor dat je niet te veel losse elementen toevoegt. Niet ieder hoekje hoeft gevuld te worden met een bijzettafel of een poef. Vaak zijn het grote elementen die de ruimte mooi op kunnen vullen. Zo kun je een mooie vakkenkast aanschaffen waarbij je de vakken kunt vullen met mooie accessoires die precies in jouw stijl passen. Zorg daarbij wel dat je ook genoeg opbergruimte hebt, want in een luxe interieur wil je zo min mogelijk troepjes in het zicht hebben. Door met slimme opbergoplossingen te werken, als je een kleine kamer hebt, kun je al snel een opgeruimd interieur creëren.  

Niet te overdadig met spullen 

Kies daarnaast voor mooie lampen en spiegels die de ruimte nog net even wat extra klasse geven om de ruimte compleet te maken. Deze kun je bijvoorbeeld mooi combineren met een glimmend behang op de muur dat al een accessoire op zich lijkt en dat niet veel accessoires nodig heeft. Wees daarom niet te overdadig, maar koop slim de spullen in door naar kwaliteit en materiaal te kijken. Zo heb je al snel een mooie luxe sfeer in huis.