De beste kussens voor het slapen 

Hoofdkussens zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ze kosten ook verschillende prijzen, van goedkoop tot heel duur. Iedereen heeft zijn eigen favoriete kussen, maar het kiezen van het juiste kussen hangt ook af van je matras en hoe je slaapt.  Je vindt het allemaal hier in dit artikel. 

Waar moet je op letten bij het kiezen? 

Als je een hoofdkussen kiest, moet je niet alleen naar je slaaphouding en matras kijken, maar ook naar je persoonlijke voorkeuren. De vulling van het kussen is hierbij belangrijk. De kussens van Sleepworld hebben een goede ondersteunende vulling. Er zijn verschillende soorten vullingen beschikbaar, zoals dons of synthetisch materiaal. Elk materiaal heeft invloed op hoe goed het kussen ventileert, isoleert en vocht afvoert. Het is dus belangrijk om te kijken naar de eigenschappen van de verschillende vullingen en te ontdekken welke het beste bij jou past.  

Voor de zijslapers 

Als je de voorkeur geeft aan slapen op je zij, is het ideale kussen voor jou stevig en iets dikker. Dit betekent dat het kussen niet te zacht is en voldoende vulling heeft. Op deze manier zakt je hoofd niet te ver in het kussen en blijft je nek goed ondersteund. Dit zorgt ervoor dat je hoofd en nek op dezelfde hoogte blijven als je ruggengraat, waardoor je tijdens het slapen in een rechte lijn kunt liggen. 

Polyester kussens  

Polyester kussens zijn gemaakt van synthetische vezels, meestal van polyester. De lucht kan goed door het kussen heen circuleren, waardoor ze meestal koel aanvoelen. Deze kussens hebben meestal geen hoes die je eraf kunt halen, of je moet de hoes apart kopen. Maar in ieder geval kun je dit type kussen wassen. Je kunt ze gemakkelijk in de gewenste vorm kneden en opschudden. Ze zijn ook vrij goedkoop. Het nadeel is dat het kussen na verloop van tijd platter kan worden door het gewicht van je hoofd. Daarom gaan ze minder lang mee dan andere soorten kussens. 

Donskussens 

Kussens met dons en/of veren hebben vulling van veren of dons van ganzen of eenden. Deze kussens zijn lekker zacht, waarbij dons nog zachter en warmer is dan veren. Ze kunnen zich een beetje vervormen als je erop ligt, maar ze komen snel weer terug in hun normale vorm. Deze kussens zijn vooral fijn voor mensen die op hun buik slapen, maar minder geschikt als je een stevig postuur hebt of veel beweegt tijdens het slapen. Ze zijn ook niet geschikt voor mensen met een allergie of voor kleine kinderen. Sommige veren- en dons kussens hebben een ethisch keurmerk, zoals RDS, wat betekent dat er geen dierenleed is gebeurd bij de productie ervan.