Zelf een terrasverwarmer ophangen

Zelf een terrasverwarmer ophangen

Een terrasverwarmer is een geweldige manier om comfortabel van je buitenruimte te genieten tot in de koelere maanden. Als je niet handig bent, kan de gedachte om zelf een heater op te hangen ontmoedigend zijn. Geen zorgen, wij zijn er om jou te helpen! In deze gids vind je alles wat je moet weten over het zelf installeren van een terrasverwarmer, van het kiezen van de juiste heater tot het veilig ophangen ervan.

De juiste kachel voor jouw behoeften kiezen

Bij het kiezen van een buitenverwarming zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Denk ten eerste aan de grootte van het gebied dat je wilt verwarmen. Een groter terras of dek zal een sterkere verwarming nodig hebben dan een kleine tuin. Ten tweede, bedenk hoe vaak je de verwarming zult gebruiken. Als je van plan bent hem slechts af en toe te gebruiken, is een infrarood- of propaanverwarming wellicht voldoende. Als je hem echter regelmatig gebruikt, kunt je beter een model op aardgas overwegen. Aardgaskachels zijn duurder, maar op de lange termijn veel efficiënter. Zorg er ten slotte voor dat je een model kiest dat is gecertificeerd voor gebruik buitenshuis. Kachels voor gebruik binnenshuis zijn misschien goedkoper, maar ze zijn niet ontworpen om de weerselementen te weerstaan en kunnen daardoor een veiligheidsrisico vormen.

Jouw verwarming veilig ophangen

Zodra je de perfecte verwarming voor jouw behoeften hebt gekozen, is het tijd om deze te installeren. De eerste stap is het vinden van een geschikte plaats voor de verwarming. Die moet dichtbij genoeg zijn om voldoende warmte te leveren, maar ver genoeg verwijderd van brandbare materialen zoals terrassen of bomen. Als je de perfecte plek hebt gevonden, gebruik dan een waterpas om ervoor te zorgen dat de heater waterpas staat voordat je doorgaat met de installatie

Gebruik vervolgens stevig bevestigingsmateriaal om de buitenkachel op een stabiele ondergrond zoals baksteen of beton te bevestigen. Zorg ervoor dat de schroeven of bouten lang genoeg zijn om zowel door de montagebeugel als in de vaste ondergrond te gaan. Als jouw verwarming eenmaal veilig is gemonteerd, hoeft je hem alleen nog maar aan te sluiten op een stroombron en te genieten!

Conclusie

Zelf een buitenkachel ophangen is eenvoudig als je weet wat je moet doen! Zorg er gewoon voor dat je het juiste model kiest voor jouw behoeften en let goed op tijdens de installatie. Met een klein beetje moeite kunt je het hele jaar door genieten van jouw buitenruimte!