Een energielabel aanvragen in Assen

Het aanvragen van een energielabel in Assen, is net als in andere steden en gemeenten van groot belang om verschillende redenen. Het hebben van een energielabel is namelijk verplicht als men de woning of het bedrijfspand gaat verkopen, verhuren of opleveren. Potentiële kopers of huurders kunnen dan gemakkelijk zien hoe energiezuinig een gebouw is en dit vergelijken met andere beschikbare opties. Een hoger energielabel, zoals een A-label, toont aan dat het gebouw energiezuinig is en lagere energiekosten met zich meebrengt. Dit kan de waarde van het vastgoed verhogen en de verkoop- of verhuurkansen verbeteren.

Inzicht in de energieprestaties

Een energielabel aanvragen in Assen helpt bij het identificeren van de energieprestaties van een gebouw in Assen. Het label geeft inzicht in de energie-efficiëntie op basis van objectieve criteria, zoals isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie en gebruik van duurzame energiebronnen. Dit inzicht stelt eigenaren en huurders in staat om de huidige energie-efficiëntie van hun gebouw te begrijpen en gerichte maatregelen te nemen om deze te verbeteren.

Duurzaamheid en het milieu

Het aanvragen van een energielabel in Assen kan ook bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de stad. Assen, net als vele andere steden, heeft de ambitie om de CO2-uitstoot te verminderen en een duurzame samenleving te bevorderen. Door de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren, kan de stad haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering bereiken.

Subsidies en financieel voordeel

Een definitief energielabel hebben kan ook een financieel voordeel geven en niet alleen op de energierekening. In Nederland is er bijvoorbeeld de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), die eigenaren van woningen stimuleert om energiebesparende maatregelen te nemen. Het hebben van een energielabel kan helpen om in aanmerking te komen voor dergelijke subsidies en financiële stimuleringsregelingen. DuraPlus kan niet alleen een energielabel verzorgen, maar zij kunnen ook uitzoeken of je voor deze subsidie of andere financiële voordelen in aanmerking komt.

Een gezonde leefomgeving

Ten slotte kan het aanvragen van een energielabel in Assen een positieve bijdrage leveren aan het comfort en de gezondheid van de bewoners. Een energiezuinig gebouw biedt vaak een betere isolatie, efficiëntere verwarming en ventilatiesystemen, wat resulteert in een comfortabelere leefomgeving. Bovendien kan een verbeterde energie-efficiëntie de luchtkwaliteit en het binnenklimaat bevorderen, waardoor de gezondheid en het welzijn van de bewoners worden verbeterd. Wacht dus niet langer en vraag een energielabel aan.

Een gecertificeerd en deskundig bureau

Bij DuraPlus weet je zeker dat je de prijs betaalt voor het energielabel die is geoffreerd. Geen kleine lettertjes, geen kosten achter. Ook voor een BENG-berekening, een duurzaamheidsscan of maatwerkadvies kun je bij DuraPlus terecht. Het onafhankelijke energieadviesbureau heeft alle papieren en kennis in huis om deze zaken officieel af te handelen.